Ifi zóna

Istennek hála egyre többen vagyunk az ifjúsági órákon. Szeretettel várunk továbbra is minden fiatalt felekezeti hovatartozástól függetlenül! Bibliai történetek, tanulás, játék, sport, közösség, sok mosoly, és egy jó csapat vár! 🙂

Helyszín: Gyülekezeti terem és parókia udvara

Időpont: Vasárnaponként 16.00 órától

Képek

Képek

Filmnézés a parókia udvarán
Életrevalók c. film nézése 2020 nyár
Focizás 2020 nyár
Ping-pongozás 2020 nyár
Beszélgetés 2020 nyár
Szalonnasütés 2020 nyár
Szalonnasütés a fiatalokkal
Készülődés a szalonnasütéshez 2020 nyár
Diószedés 2020 ősz
Röpizés 2020 ősz
Angol tábor 2017.  Hogy miért jó egy angol tábor?

Angol tábor 2017. Hogy miért jó egy angol tábor?

Miért szeretünk angol táborba járni? Mindjárt leírom! De a képek is magukért beszélnek!! 🙂

Idén 12. alkalommal szólította meg Isten az itteni emberek szívét azzal, hogy jó lenne ha nemzetek között is terjedne Isten örömhíre, és munkája a gyermekek között! Ebben az évben öt amerikai, két kanadai és egy misszionárius házaspár látogatott el hozzánk, hogy megosszák velünk életük tapasztalatait, és persze tanítson minket az angol nyelvre, sok új játékra és angol énekre.

A képek magukért beszélnek. És mitől is olyan különleges ez a tábor? Miért olyan más, mint a többi?
Azért, mert Isten munkálkodik közöttünk, életeket formál át, és az ő szeretetével vannak feltöltekezve az emberek, akik szervezik a tábort és szeretnék átadni ezt a csodálatos érzést!
Várunk Téged is jövőre, ha már elmúltál 5. osztályos, és van kedved csatlakozni! 🙂

A további képeket ezen a linken megtalálod! 🙂

Angol táboros képek 2017, Váchartyán

Ifitábor 2017

Ifitábor 2017

2017. július 20.-án a váchartyáni és erdőkertesi református fiatalok Tivadarba utaztak, hogy itt Ifitáborozzanak. Együtt töltöttük időnket azzal a céllal, hogy a mindennapokból kiszakadva hitünket felfrissítsük és jól érezzük magunkat. Ezekre volt is lehetőség bőven. A szállás igazán különleges volt. Egy lakhatóvá átalakított csűr(pajta) volt hajléka a lányoknak, míg a fiúk sátraztak. Minden nap délelőtt és este hosszabb, illetve rövidebb beszélgetések, áhítatok adták a lelki feltöltődést. Ezeket főként ifisek tartották, de jutott lehetőség lelkészeinknek is. Ezékiel próféta könyvéből voltak témáink:

  • Ki az az Ezékiel és mi volt a küldetése? – Ez 2-3,15
  • Az őrálló felelőssége – Ez 33,1-9; Lk 7,18-23
  • A jó pásztor uralkodása – Ez 34,11-19; Jn 10
  • Új szívet adok – Ez 36,24-32; Mt 15,1-20
  • Az Úr szavai a csontokhoz – Ez 37,1-14

Kikapcsolódásra is volt lehetőségünk: fürödtönk a Tiszában és a vásárosnaményi vizividámparkban csúszdáztunk. Utaztunk sok helyre: Csaroda, Csenger, Csengersima, Nagyar, Szatmárcseke, Tákos, Tiszacsécse, Túristvándi. Megnéztük a történelmi jelentőséggel bíró református templomokat. Kenutúrára válallkoztunk az Öreg-Túron. Szolgáltunk idősek otthonában: énekeltünk, örömhírt vittünk, beszélgettünk velük. Cigány misszióba is bekapcsolódtunk és látva azt hogy milyen energiával dicsőítik Istent, úgy gondoltuk mi is sokat tanulhatunk tőlük.